Meditaatio
´
Usein esitetään, että mieli pitää "tyhjentää" sopivilla tekniikoilla, kuten ajatuksista luopumisella mielikuvan avulla tai suhtautumalla (ajattelematta) ajatuksiin merkityksettöminä sanoina. Tämä on vaikeaa, koska jo ajatus "en ajattele mitään" on ajatus.

Tyhjä mieli (tajunta) on meditaatioharjoitusta suorittavan henkilön mielentila, jossa hänen kokemisessaan ei ole tavanomaista reaalimaailmaan liittyvää mielensisältöä. Tyhjä mieli -harjoitus tarkoittaa (varsinkin vasta-alkajan kohdalla) sitä, että reaalisesta ulkomaailman käsitteellistämisestä on luovuttu vain hetkeksi tai hetkittäin. Tyhjän mielen aikaansaamisen ongelma on arkikokemuksen ajattelusta irtautuminen.


-wikipedia

Mie saatan olla ihan pihalla nykymaailmasta useita tunteja meditoidessa. Nykyään se onnistuu myös silmät auki, joten vaikka tunneilla voi meditoida. Vaivun tuollaiseen tyhjä mieli tilaan melkoisen nopeasti.
Aika usea pitää meditointia tylsänä ja turhana harrastuksena (meditaatio tosin on minulle osa jo elämäntapaa.), näin ei kuitenkaan ole. Jos osaa meditoida oikein, niin on aika mielenkiintoinenkin kokemus. Meditointi pysäyttää hetkeksi kiireestä. Tarkoituksena olisi hiljentää tietoinen mieli ja näin alitajunta pääsee työskentelemään.
Meditoinnilla on paljon hyviä vaikutuksia, luettelen tässä pari.
-Oppimiskyky kasvaa
-Keskittymiskyky paranee
-Kovalla työllä saattaa saavuttaa mielenrauhanJatkuvan tilan jossa et tunne turhia negatiivisia tunteita. Jos tunnet niitä, pääset niistä helposti yli ja ohi, sekä osaat käsitellä ne järjellä. (Tähän tarvitsee tosin jo chakrojen availua ja kaikkea muuta jännähköä, tutustukaa alhaalla antamaani nettiosoitteeseen)

jnejnejne

Meditointi on melkoisen helppoa. Otat mukavan asennon. Ei tarvitse risti-istunnassa kökötellä jos ei tykkää, voit maata vaikka sängylläsi.
Hengitä silmät kiinni syvään.
Keskity hengitykseen.
Sisäänhengityksellä sinuun valuu hyvää energiaa. Uloshengityksen aikana ajatukset valuu pois. Jatka tuota hetki. Kun tunnet olosi melkoisen tyhjäksi, niin voit vaikka katsella sitä pimeyttä mitä näet silmät kiinni. Tai no, ei silloin oikeastaan mitään tee. Ollaan vaan. Tai siis... niin.
No nuo eivät kai olleet mitkään mestariohjeet.Mutta pitäisi pärjätä. Meditoinnin aikana saattaa tulla leijumisen tunnetta, (Itse en tunne kroppaani yhtään) outoja fiiliksiä jne jne, riippuen ihmisestä.

Suosittelen tsekkaamaan muuten nämä sivut:
http://www.s8.createphpbb.com/mielenvoima/

Haluat kuitenkin käydä, kiinnostaa sen verran että haluat edes vilkaista! ;D

-Melchanic